Mi az, hogy energetikai masszázs?

Facebook
Twitter
Email

A metamorf masszázs elnevezés hallatán az emberek gyakran tévedésbe esnek. Azt gondolják, hogy ez is egyike a világ különböző pontjairól hazánkba érkezett különféle fizikai masszázstechnikáknak, pedig ennél távolabb nem is állhatnának a valóságtól. A metamorf kezeléshez – ahogyan más energetikai kezelésekhez – még levetkőzni sem kell, hiszen a kezelést végző személy csupán megérinti a főbb energiapontokat. De ne szaladjunk előre!

Minden energia

Az egész világunkat és benne minden élőlényt és tárgyat különféle sűrűségű energiamezők alkotnak. A testünk is energiából épül fel, sőt többféle energiaáramlás alkotja, illetve található benne. A régi keleti hagyományok szerint az életerőnket a csí nevű energiától kapjuk, amely a gerincünkön elhelyezkedő csakrákban és az ún. meridiánokban áramlik a testünkben. Ez az energia nem csak testi szinten hat, de befolyásolja a lelki-tudati és ezen keresztül az érzelmi működésünket is.

A testünkben áramló energiák rendszerének zavartalan működését sok különféle tényező befolyásolja, így a táplálkozásunk, az életmódunk, de a mentálhigiénénk és az érzelmi életünk is. Gyakori, hogy a lelki területen keletkezett zavarok idővel visszahatnak a fizikai szerveink állapotára. Napjainkban azonban egyre gyakrabban szembesülünk azzal, hogy a lelki-érzelmi elakadások önmagukban is már nagyon megnehezítik az életünket.

Mi okozza az energiaáramlás elakadását?

Minden, ami velünk történik, elraktározódik a testünkben. A kineziológia ezekkel a szövetekben (elsősorban izomszövetekben) elraktározott emléknyomokkal foglalkozik, jellemzően szintén az energiaáramlásokat vizsgálva. De senki nem lepődik meg azon, hogy az élményeink, illetve később az emlékeink a tudati és érzelmi működésben képesek tartós torzulások kialakítására.

Mindkettő alapja az, hogy a testünk a támadásra feszültséggel reagál. Ha egy területen – testi vagy lelki szinten – sérülünk, azt védendő, az oda közelítő dolgok hatására újra feszültség alakul ki. És mivel normális életvitel mellett nem megoldható, hogy az érzékeny területeinket tökéletes védettségben tartsuk, a testünk és lelkünk különféle pontjain krónikus „görcsök” alakulnak ki.

Hogyan hatnak az energetikai masszázsok?

A testünket éltető energia a bennünket körülvevő kozmoszból származik, tulajdonképen annak szeretet-energiája. Ezt a folyamatosan felénk áramló energiát képesek vagyunk felvenni, de minél több helyen kerülünk elakadásba, annál inkább romlik a „felvevőnk” minősége is, nem csak a belső áramlás. A kezelő a fontosabb energiapályák főbb pontjait érintve, a saját testén keresztül lehívott, átáramoltatott energialökettel tisztítja a csatornáinkat, ezzel helyreállítva a folyamatok rendjét.

Az energetikai masszázsok nagy előnye, hogy direkt módon nem befolyásolják a szervezet működését, nem avatkoznak bele annak folyamataiba. Ugyanakkor nem csak testi, hanem lelki-tudati és érzelmi szinten is hatnak (hiszen a helyreálló energiaáramlásunk is mindhárom szinten hat) és képesek három idősíkon (előző életek, jelen élet születés előtti szakasza, vagyis a magzati kor és a jelen élet teljes hosszán) hatni.

 

További bejegyzések